Geschiedenis Nu! Café

In de laagdrempelige ambiance van het Geschiedenis Nu! Café kun je ontspannen en samenkomen met collega-congresgangers. Op donderdag en vrijdag is er een licht programma als toevoeging op de historisch uiterst verantwoorde congresbijdragen. Op zaterdag kun je in het Geschiedenis Nu! Café napraten en bijkomen van deze eerste versie van de Historicidagen. Op donderdag en vrijdag wordt een korte gefilmde dagimpressie van het congres getoond: sfeerverslag zowel als interviews met deelnemers. De toegang is vrij, vooraf reserveren wanneer je ook wilt eten op de donderdag. Vrijdag vindt het café plaats voorafgaand en tijdens het congresdinerbuffet in Museum Speelklok.

Donderdag

Plaats: Bar restaurant Walden, Domplein 16 (tegenover het Academiegebouw, in de historische kelder met restanten van het oude paleis Lofen.

Boven kan ook gegeten worden: dan graag reserveren bij Walden. Vol = vol.

Tijd:  18.00 – 20.00 uur (na afloop van de activiteitenmiddag en voorafgaand aan de publiekslezing door Ian Buruma)
Thema: Geschiedenis van en in Utrecht. Organisatie: UHSK.

Vrijdag

Plaats: Transseptzaal Museum Speelklok, Steenweg 6
Tijd:  18.00 – circa 19.30 uur, tijdens de borrel en voorafgaand aan het dinerbuffet in Museum Speelklok
Thema: Guilty pleasures van historici.
Je beleeft er veel plezier aan maar schaamt je er tegenover de vakgenoten ook een beetje voor. Waarvan kun jij als historicus stiekem geen genoeg krijgen?

Series die bol staan van stereotypen en aantoonbare historische onzin verkopen zoals Game of Thrones? Ga je in je vrije tijd naarstig op zoek naar mammoettanden op de Maasvlakte, of foto’s van Nambikwara indianen? Weet je alles over Kazachstaanse kinderboeken van voor de revolutie, verzamel je playmobilpoppetjes van historische personages, of speel je ieder vrij moment historische games zoals Total War?

Bekende en minder bekende historici doen een boekje open over hun guilty pleasures. Daarna stimuleert de moderator het publiek om in max 5 minuten hetzelfde te doen. Geniet mee van andermans/vrouw verborgen plezier!

Zaterdag

Plaats: Café De Vingerhoed, Donkere Gaard 11, 2 minuten lopen vanaf het Domplein.
Tijd: 18.00, na afloop van het officiële congresprogramma van de eerste Historicidagen in Utrecht.
Thema: Er is geen inhoudelijk thema. Dit bruine café, tevens het stamcafé van de UHSK, is gelegen op een van de mooiste plekjes in Utrecht. Het is de uitgelezen plek om na te praten en bij te komen van deze eerste Historicidagen – en wellicht al vooruit te blikken op de volgende in 2019. Op zaterdagen is de keuken hier dicht, maar er is overheerlijke wijn en speciale biertjes. En wanneer je tegen etenstijd nog steeds niet genoeg hebt van je collega-historici dan zijn er gelegenheden te over in de buurt.